Aloja

Pašvaldība sveic simtgadnieci

Ievērojot visus drošības pasākumus, 23. maijā Alojas novada pašvaldības vārdā 100 gadu jubilejā Ozolmuižas iedzīvotāju Kristīni Kušķi sveica Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja un sociālā darbiniece Guna Broma. Sirsnīgu sveicienu ar ziediem sūtīja arī Alojas novada domes priekšsēdētājs.

Pašvaldības pārstāvji gaviļnieci sveica viņas dzīves vietā, pasniedzot ziedus un Alojas novada domes vienreizējo pabalstu 150 eiro apmērā.

Kristīne Kušķe uz Ozolmuižu pārcēlusies dzīvot pirms 20 gadiem. Simtgadniece dzīvojusi Lietuvas pierobežā, netālu no Subates. Augusi 4 bērnu ģimenē, bijušas 4 māsas un mācījusies Subates četrgadīgajā skolā. Bērnība pavadīta, ganot govis, strādājot lauku darbus, vēlāk strādājusi Asares skolas virtuvē, bet līdz pensijas vecumam strādājusi par zvērkopi vairākās saimniecībās. Brīvajā laikā nodarbojas ar dārza darbiem un rokdarbiem. Precējusies ar Pēteri Kušķi un audzinājusi viņa divus bērnus, un sagaidījusi 3 mazbērnus un 7 mazmazbērnus.

Kristīnes kundzei ļoti patīk adīt zeķes un cimdus. Patīkami, ka mūsu novadā ir tik spēcīgi, garā moži, dzīvespriecīgi iedzīvotāji. Sīkstums, rūdījums un neaprakstāms spēks ir mūsu iedzīvotāju veselīgas dzīves pamatā. Paldies kundzes ģimenei, kas tagad palīdz rūpēties par patīkamākām vecumdienām!

Vēlam gaviļniecei stipru veselību un vēl daudzus gadus, ko būt kopā ar saviem mīļajiem!

Informāciju sagatavoja: V. Stumpe, G. Broma, B. Čakste

Foto: D. Tauriņa